diumenge, 14 de febrer del 2016

Fideus a la cassola amb conill


FIDEUS A LA CASSOLA AMB CONILL


Avui us presento un plat de fideus a la cassola amb conill. És la típica recepta de la iaia, econòmica, fàcil de fer i saludable. Actualment aquests guisats tan representatius de la Cuina Mediterrània estan desapareixent de la dieta entre la gent jove. Segons la Fundació de la Dieta Mediterrània cal recuperar els guisats de cullera amb sofregit d'all, ceba i verdures. Són plats que tenen prou protagonisme com per ser  plat únic i no haver de fer segon. Ens asseguren una ració  de les verdures que necessitem per cobrir les recomanacions diàries.

INGREDIENTS PER 2 PERSONES

.- 1/4 de Conill una mica gran
.- 1 ceba petita
.- 1-2 alls
.- una llauna de pebrot vermell en conserva
.- 1 tomàquet gran
.- 2 fulles de llorer
.- 150g de fideus nº 4
.- pebre vermell
.- 3 cullerades d'oli d'oliva
.- aigua o brou de brik
.- safrà, sal

ELABORACIÓ
Tallarem el conill a trossos no massa grans, netejarem amb les tisores el greix visible. Posarem l'oli a escalfar i rostirem una mica  el conill. Desprès farem un sofregit  amb l'all i  la ceba, prèviament l'haurem picat finament.  Quan notem que adquireix un color daurat afegirem el llorer i el tomàquet rallat fins que s'evapori l'excés d'aigua i hagi reduït. Posarem una culleradeta de pebre vermell, el safrà i unes tires de pebrot vermell en conserva, remenarem  i afegirem el brou ràpidament per evitar que se ens cremi el pebre. Portarem a ebullició uns 10 minuts per que el conill quedi tendre. 
Als 10 minuts ja podreu afegir els fideus, deixar bullir uns 15 minuts, seguiu les instruccions del fabricant. Us aconsello  preparar una gerra amb brou calent i anar afegint si veieu que us queda massa sec. Hi ha a qui els agrada més caldós o més sec, vosaltres decidiu com els voleu. Desprès ja estaran per servir a taula, espero que us agradi. Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada