dimecres, 10 de febrer de 2016

Crema de carbassa i taronja

Desprès de molts mesos d'inactivitat en aquest bloc, avui per fi m'he animat a penjar una nova recepta. He preparat una crema de carbassa amb suc de taronja, com sempre que puc, faig plats amb poques calories. Els aliments que tenen aquest color taronja tant bonic són molt riscs en vitamina A. Tenen propietats antioxidants, protegeixen de diversos tipus de càncer, de la degeneració macular, de cataractes i moltes altres malalties. Però com a curiositat, us comento que també protegeix de les cremades solars, sobre tot és útil per les persones que tenen la pell molt delicada. Per tant, no deixeu de preparar aquesta crema tan saludable.



INGREDIENTS PER 2 PERSONES

.- un tros de carbassa, aproximadament 500g
.- 1 patata mitjana
.- 1 porro
.- el suc d'una taronja
.- 2  porcions de formatge tipus Caserio
.- 2 culleradetes d'oli d'oliva
.- un ou dur
.- sal, aigua o brou



 
ELABORACIÓ

Primer pelarem la patata i la carbassa. Picarem el porro a trossets i el sofregirem amb l'oli d'oliva. A continuació afegirem la patata, la carbassa i cobrirem amb aigua o brou. Jo m'he decantat per utilitzar brou de tetra brik. Posarem una mica de sal i taparem. Aneu amb compte, si poseu brou de brik necessitareu menys sal.  Deixarem bullir fins que la carbassa estigui ben tendra. Desprès afegirem el formatge, el suc de taronja  i triturarem fins a obtenir una fina crema. Si no teniu colesterol o no esteu de règim podeu amorosir-lo amb unes cullerades de crema de llet. Jo prefereixo fer la versió més lleugera, ja que alhora és més saludable i apta per les persones que es vulguin aprimar. 
Per decorar he rallat un ou dur i he fet dues torradetes de pa, però cadascú pot fer volar la seva imaginació i presentar el plat a la seva manera. Bon profit!

1 comentari:

  1. No havia provat mai la crema de carbassa amb taronja! L'hauré de fer a veure com surt!

    ResponSuprimeix