divendres, 7 de febrer del 2014

Llom farcit amb passes i pinyons

Llom de porc farcit,  acompanyat de passes i pinyons, és una recepta que resulta molt lluïda i la pots preparar el dia abans, cosa que la fa ideal per quan tenim molts convidats, com per exemple els dies de Nadal. Espero que us agradi aquesta ideia!








INGREDIENTS PER 4-5 PERSONES

.- un llomillo de porc
.- 2 ous durs
.- 4 pebrots del "piquillo"
.- 4 llonzes de formatge 
.- 8 llonzes de pernil
.- 500 g de xampinyons
.- 3 cebes
.- 3 alls
.- 1 got de vi
.- 10-12 passes remullades en una mica de vi.
.- un grapat de pinyons 
.- oli d'oliva
.- herbes, pebre i sal

ELABORACIÓ

Demanarem a la carnicera que ens obri el llomillo, i si no ho podeu fer vosaltres mateixos, com ho he fet jo. Després anireu posant els ingredients tal com es pot observar a la fotografia: primer el pernil, el formatge, els pebrots i els ous durs. Després ens caldrà lligar-lo bé amb fil especial per cuinar. Salpebrem i posem les herbes que ens agradin: orenga, llaurer, julivert, farigola... Un cop tinguem preparat el llomillo el passarem lleugerament per la paella amb una mica d'oli, fins que tingui un bonic aspecte daurat.  El reservarem i procedirem a tallar la ceba, els alls i els xampinyons prèviament netejats. Posarem al microones en una font de vidre amb un raig d'oli uns 5-7 minuts segons la potència del vostre microones.
A continuació posem tots els ingredients en una font apropiada pel forn. Primer unes 3 cullerades d'oli d'oliva, el llomillo, la ceba, els alls i els xampinyons. Regarem els ingredients amb un got de vi blanc i ho posarem al forn a 180º uns 30 minuts. Penseu que cada forn és diferent, el temps és només orientatiu. Quan ja considereu que està al seu punt, només cal afegir els pinyons i les passes  per gratinar.

Espero que us agradi, és una recepta una mica més elaborada, però està molt gustosa només cal anar en compte de no sucar-hi massa pa. Bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada