dilluns, 31 de març de 2014

Guisat de bledes amb fesols

Aquesta és una recepta de la meva àvia, és un plat de cullera molt econòmic i saludable. Les recomanacions de les autoritats sanitàries respecte als llegums, són dos cops a la setmana com a mínim, però la majoria de vegades no ho complim. Si volem fer una dieta Mediterrània saludable aquest plat és ideal. Pot ser no és molt atractiu per fer-lo en un dia especial, però és ben adequat per lluitar contra el fred els dies d'hivern. Ens escalfa l'ànima i ens reconforta.

INGREDIENTS PER 4 PERSONES

.- un manat de bledes
.- un pot de fesols en conserva
.- una patata
.- una ceba
.- dos alls
.- 3 tomàquets secs
.- 4-5 cullerades de tomàquet fregit
.- pebre vermell
.- oli d'oliva
.- una fulla de llorer
.- sal

ELABORACIÓ

Pelarem la patata, la ceba, els alls i netejarem les bledes, després ho rentarem tot molt bé amb aigua i ho tallarem. En una cassola posarem una mica d'aigua a bullir, afegirem tots els ingredients amb un raig d'oli, la sal, el tomàquet fregit i els tomàquets secs prèviament remullats en aigua calenta uns 20 minuts. Després la fulla de llorer i el pebre vermell. Ho deixarem bullir tot uns 20-25 minuts, després cal afegir els fesols, a mi m'agrada rentar-los amb una mica d'aigua pe retirar el líquid de la conserva. Remenar-ho tot una mica i deixar al foc uns 3-4 minuts més, després ho retireu del foc i ja està a punt per menjar. Espero que us agradi, bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada