dijous, 13 de març de 2014

Petxines de vieires farcides i gratinades al forn

Aquesta recepta està elaborada amb petxines de vieires buides, després de fer un àpat especial amb les vieires, em va donar molta pena de llençar les petxines, les vaig rentar molt bé i les vaig guardar per reutilitzar-les.  Ja sabeu que a la cuina, moltes vegades tenim restes de peix que ens han sobrat i no sabem com aprofitar, jo tenia una mica de bacallà fresc i se'm va ocórrer aquesta recepta, podeu utilitzar qualsevol peix que us agradi, és fàcil de fer i queda una presentació diferent.








INGREDIENTS PER 4 PERSONES

.- 300 g de bacallà fresc
.- 6 petxines
.- 1 pastanaga gran
.- 1 ceba gran
.- 3 cullerades d'oli d'oliva, sal.
.- 1/2 gotet de vi blanc
.- 1/2 litre de beixamel
.- 4 cullerades de formatge parmesà

ELABORACIÓ

Farem un sofregit amb l'oli, la ceba i la pastanaga. Quan estiguin a mitja cocció afegirem el vi blanc, deixarem tot junt reduir. Després tirarem el bacallà net de pell i espines i esmollat, barrejarem bé tots els ingredients durant 2-3 minuts i ja podem farcir les petxines. Les cobrim amb una mica de beixamel i el formatge parmesà. Finalment només caldrà gratinar-les una mica al forn i servir-les. En la foto he posat només una petxina amb una base d'amanida, però crec que surten tant bones que  necessitareu de dos a tres petxines per persona. Això ho deixo a la vostra elecció. Espero que us agradi, bon profit!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada