dimarts, 12 de novembre de 2013

Raviolis de formatge amb falsa salsa carbonara

Us presento una versió light de raviolis als 4 formatges.  Si us agrada la salsa carbonara podeu fer aquesta versió més lleugera, es tracta de substituir la crema de llet per una mica de farina i llet semidesnatada, en comptes de bacon, unes tires de pernil dolç. Us aconsello que en aquest cas el prengueu com plat únic, ja que és  prou consistent i complet. Porta els hidrats de carboni de la pasta i les proteïnes del formatge i el pernil dolç.
 
 
 
INGREDIENTS PER 2 PERSONES
 
.- un paquet de raviolis als 4 formatges de 250 g
.- un porro picadet
.- 50 g de pernil dolç a tires
.- 2 culleradetes de farina
.- 400 cc de llet semidesnatada
.- 2 cullerades d'oli d'oliva
.- nou moscada
.- 2 cullerades de parmesà
.- sal
 
ELABORACIÓ
 
Posarem a bullir la pasta segons les indicacions del fabricant. Un cop bullida, la posarem en una escorredora i la reservarem. Per fer la falsa salsa carbonara sofregirem el porro amb les dos cullerades d'oli, hi tirarem el pernil dolç i remenarem una mica. Després posarem les dos culleradetes de farina, la daurarem una mica i anirem afegint la llet , prèviament escalfada, remenant amb unes varetes fins a aconseguir una textura de beixamel no massa espessa, si us queda massa densa, sempre podeu rectificar afegint-hi més llet. Si us agrada, poseu una mica de nou moscada, li dona un puntet molt interessant.  Finalment només us cal tirar la salsa per sobre dels raviolis i afegir una mica de formatge parmesà. És una recepta molt senzilla, una mica energètica, però de tant en tant, fent aquesta versió light ens la podem permetre, sempre que no mengem gaire pa i com a plat únic. Us asseguro que és un plaer menjar aquests raviolis tant cremosos.  Bon profit!
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada