dijous, 14 de novembre de 2013

Sopa de peix "a lo pobre"

 Avui he preparat una sopa de peix molt econòmica, ja que he aprofitat el cap i les espines d'un salmó, un bacallà i un lluç. Quan compro peix sempre demano a la peixatera  que em guardi les restes. Penseu que en moltes ocasions  van a parar a la brossa i com podeu observar podem cuinar una deliciosa sopa.  Obtindreu un plat molt saludable, amb poques calories i gens menyspreable per l'estalvi, ja que en aquests temps de crisi moltes famílies han de fer malabars per arribar a final de mes. Espero que us agradi.
 
 
INGREDIENTS PER 4 PERSONES
 
.-1/2 kg de  restes de peix o de murralla (peix per fer sopa)
.- un porro
.- una pastanaga
.- una ceba
.- un tomàquet
.- una fulla de llorer
.- una culleradeta de pebre vermell
.- 2 alls
.- julivert
.- unes llesques de pa
.- 2 cullerades d'oli d'oliva
.- 4 grapats de pasta
 
ELABORACIÓ
 
Posarem una cassola amb els següents ingredients: el peix, les verdures prèviament netejades i tallades, la fulla de llorer, un raig d'oli , una culleradeta de pebre vermell. Cobrirem  amb aigua i una mica de sal. Farem bullir uns 30-35 minuts, fins que les verdures estiguin tendres, durant l'ebullició anirem desescumant. Després buidarem el contingut en una altra cassola a través d'una  escorredora per filtrar el brou de peix. Seleccionarem les verdures i les triturarem, barrejarem aquest triturat amb el brou per donar-hi consistència. També aprofitarem  alguns trossos de peix, retirarem les espines i ho afegirem al brou.  Després sofregirem els alls i una llesca de pa amb una cullerada d'oli, ho  aixafarem tot en el morter , juntament amb una mica de julivert i una cullerada de vinagre,  ho afegirem tot a la cassola. Finalment només us caldrà portar el brou a ebullició i coure la pasta que hagueu triat: pistons, fideus o conxes com en aquesta ocasió. És un plat ideal per sopar, saborós, econòmic i deliciós. Bon profit!
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada