dimarts, 1 d’abril del 2014

Carxofes al microones


Quina recepta més deliciosa! carxofes al microones. Les persones que tenen mandra de cuinar, no tenen cap excusa. Avui dia tenim totes les comoditats a la cuina, hem d'aprendre a utilitzar el micro més sovint. Freqüentment sento la mateixa frase: no tinc temps, no menjo verdura per què treballo i vaig sempre a corre cuita. Ens hem d'organitzar una mica, la nostra salut mereix una mica de dedicació, ja sabeu que l'obesitat és un greu problema sanitari, les darreres enquestes de salut ens situen com el país amb més obesitat infantil de tota la comunitat europea, és evident que ens hem de conscienciar d'aquest greu problema. Proveu les carxofes al microones, ja veureu que bones estan, i no costen res de fer.

INGREDIENTS PER 2 PERSONES
.- 4 carxofes grans i tendres
.- 40g de pernil salat en daus
.- 2 cullerades de pa ratllat
.- oli d'oliva
.- sal i pebre negre
.- vinagre de vi (opcional)

ELABORACIÓ

La preparació és molt senzilla, només cal netejar les carxofes de les fulles externes i els troncs. Tallar-les per la meitat i afegir els ingredients en un recipient apte pel microones: primer les carxofes, després la sal, l'oli d'oliva, una raig de vinagre a cada carxofa, pebre, pa ratllat i finalment els dau de pernil. Introduïm la safata al micro i calculem uns 25-30 minuts, segons la potència del vostre aparell. 

2 comentaris:

  1. als 13 minutd ja feien olor d socarrat ;(

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perdona Rosa per no respondre, fa temps que no em connecto. Cada microones és diferent, de fet ara en tinc un de nou i en 15-20 minuts ja estan cuites. Els temps sempre són orientatius, també depèn de la potència si el poses a 700 W o superior.

      Una abraçada!

      Elimina