dimecres, 4 de setembre del 2013

Copa de iogurt i melmelada de gerds

Continuo investigant en receptes baixes en calories i aptes per diabètics, en aquesta ocasió us presento una copa de iogurt amb melmelada de gerds.
Sabíeu que els gerds estan indicats com a tractament coadjuvant en les infeccions urinàries de repetició? Nombrosos estudis ho han demostrat. Bé, ara us explico com ho he fet.


INGREDIENTS 4 PERS
.- 4 iogurts desnatats edulcorats
.- 2 cullerades soperes de melmelada de gerds light
.- el suc d'una taronja petita
.- un grapat d'ametlles filetejades i pinyons
.- unes gotes de caramel líquid


ELABORACIÓ

Utilitzarem un recipient bonic, com una copa o similar. Batrem la melmelada juntament amb el suc de taronja. Repartirem la mescla en el fons de les copes, després afegirem el iogurt. Torrarem les ametlles i els pinyons en una paella, cal tenir molta cura per que se'ns poden cremar. Quan ho tinguem torradet cobrirem les copes amb els fruits secs.  Finalment només cal afegir unes gotes de caramel líquid per adornar i servir ben fred.


Els diabètics poden menjar aquestes postres, ja que de caramel només porta 2-3 gotes per adornar. Però també hi ha l'opció de fer caramel amb edulcorant: estevia o sucralosa:
 
Preparació de caramel amb edulcorant
  • Calenta 1 cullerada d'aigua a foc lent, afegir 50 gr. d'edulcorant, estevia o sucralosa.
  • Remenar amb una cullera de fusta fins a dissoldre i quan comenci a daurar-se retirar del foc, ja estarà llesta per utilitzar.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada