dimarts, 17 de setembre del 2013

Tallarins amb calamarcets

Avui us presento una recepta deliciosa de tallarins amb calamarcets. La pasta és un aliment que té fama d'engreixar, però en realitat el que la fa més calòrica són les diferents formes en què la cuinem. Si no volem un plat contundent hem d'evitar les preparacions que portin  nata , bacó, formatge o molt d'oli, per tant, no triarem salsa al pesto, carbonara o als formatges. Podem gaudir d'un bon plat de pasta amb verdures, tonyina, cloïsses, musclos  o com en aquesta recepta amb calamarcets. Proveu de cuinar-la d'aquesta manera, us asseguro que està per llepar-se els dits.

TALLARINES AMB CALAMARCETS
 



INGREDIENTS PER 2 PERSONES
 
.- 300 g de pasta fresca
.- 200 g de calamarcets nets
.- 4 tomatets secs
.- 4-5 cullerades de tomàquet fregit
.- un raig de vi
.- 4 alls
.- una ceba
.- 2 cullerades d'oli
.- una culleradeta de pebre vermell
.- 2 cullerades de parmesà rallat
 
ELABORACIÓ
Posarem la pasta a bullir, en abundant aigua, 4-5 minuts segons les indicacions del fabricant, quan la pasta estigui al dente l'abocarem en una escorredora. En una paella, a part, farem un sofregit amb les 2 cullerades d'oli, la ceba i l'all ben picadets. Si us sembla que falta oli per fer el sofregit podeu afegir un raig d'aigua i posar una tapadora per que es vagi coent poc a poc, podeu repetir el procediment fins que estigui ben dauradet. Tallarem els tomatets secs que prèviament haurem posat a remull en aigua calenta i els afegirem al sofregit. Tirarem els calamarcets tallats en anelles, quan s'hagi evaporat l'excés de líquid afegirem un raig de vi i deixarem reduir. Quan estigui tot ben rossejat posarem el pebre vermell i ràpidament el tomàquet fregit per evitar que se ens cremi el pebre. Finalment només cal barrejar la pasta amb el sofregit i servir. Si us agrada amb formatge poseu una cullerada de parmesà per sobre i apa! a menjar!
Bon profit!
En aquest cas recomano que sigui un plat únic, ja que és molt complet, porta hidrats de carboni d'absorció lenta i les proteïnes d'alt valor biològic dels calamarcets. 
 
 








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada