dijous, 5 de setembre del 2013

Risotto de ceps i rossinylos

Ja ha començat la temporada de bolets, a casa nostra cada any, a finals d'agost fem una sortida al Pirineu, en aquesta ocasió hem tingut sort i hem collit una cistelleta de bolets variats. Tenim rovellons, ceps, cames de perdiu i algun rossinyol. Avui cuinaré un risotto amb ceps i rossinyols, espero que us agradi.




INGREDIENTS 2 PERS


.- 300 g de ceps/rossinyols
.- 3 tasses d'arròs bomba
.- 4-5 cullerades d'oli d'oliva
.- 1l de brou de pollastre
.- 1 gotet de vi blanc
.- 40g de parmesà ratllat
.- una cullerada de margarina vegetal
.- sal i pebre
.- julivert

ELABORACIÓ

Netegem i piquem els bolets, l'all i la ceba. Posem en una paella les 4-5 cullerades d'oli. Sofregirem l'all i la ceba, quan estiguin daurats afegirem els ceps. Anirem removent amb una cullera de fusta fins que perdin l'aigua i notem que comença a brillar l'oli, tirem el got de vi i ho deixem tot reduir.  Posarem la sal i el pebre. Mentrestant escalfarem el brou de pollastre que haureu preparat prèviament, també podeu utilitzar-lo de bric. Un cop hagi reduït el vi, és el moment de posar l'arròs a la paella, remoure bé amb la cullera de fusta per que agafi tot el sabor dels ingredients, després afegirem un cassó de brou i anirem removent. A mida que l'arròs vagi absorbint el brou anirem afegint un altre cassó i així successivament fins que notem que l'arròs està en el seu punt de cocció. Ha de quedar una mica melós, per què sinó, després  quan reposa s'asseca i queda molt pastós. Per últim es posa una cullerada de margarina i el parmesà ratllat, remoure bé amb la cullera de fusta. Recordeu que no ha de quedar massa sec.
 
Per guarnir el plat, passarem per la paella el rossinyols i uns trossets de ceps amb una mica d'oli d'oliva i julivert picat.
 
Espero que us agradi, és un plat que no conté gens de colesterol i tampoc és excessivament calòric. Animeu-vos. Bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada