dilluns, 25 de novembre del 2013

Estofat tradicional de patates

En aquesta ocasió us presento un plat molt típic de la cuina mediterrània, un estofat de patates amb costella. És una recepta de la meva mare, senzilla, econòmica i saludable. Mireu d'utilitzar costella magra, us recomano fer una neteja del greix visible amb unes tisores de cuina. Utilitzarem molt poc oli, doncs en sofregir la costella, va desprenent greix, una altra manera d'alleugerir el plat es anar retirant ,amb una cullera, l'oli que flota per la superfície.
És  molt apropiat per aquests dies tan freds, en què menjar un plat calent ens alimenta i ens escalfa per dins i per fora. Espero que us animeu a cuinar també plats tradicionals com aquest.
 


 
 
 
 
INGREDIENTS PER 4 PERSONES
 
.- 500 g de costella de porc
.- 600 g de patates
.- una ceba
.- una pastanaga petita
.- 3 alls
.- una fulla de llorer
.- un tomàquet gran
.- una culleradeta de pebre vermell
.- un gotet de vi
.- una mica de sal
.- per la picada:
unes fulles de julivert, 5 avellanes, 5 ametlles, un all petit
 
ELABORACIÓ
 
Escalfarem l'oli en una cassola i sofregirem la costella. Després netejarem i picarem la ceba, l'all i la pastanaga. Sofregirem primer la pastanaga, després la ceba i l'all. Quan tots els ingredients agafin un color daurat tirarem el pebre vermell, cal remoure una mica i afegir el gotet de vi ràpidament per evitar que el pebre se'ns cremi. Deixarem reduir una mica, posarem la fulla de llorer i el tomàquet ratllat, donar unes voltes fins que el sofregit agafi consistència. A continuació només caldrà cobrir amb un brou de verdures, pot ser de bric i quan comenci a bullir afegir les patates prèviament pelades i tallades, rectificar de sal, deixar bullir uns 20 o 25 minuts fins que les patates estiguin tendres. Per finalitzar cal fer una bona picada amb les avellanes, les ametlles, l'all i el julivert, afegir-ho tot a la cassola i barrejar-ho  durant un parell de minuts, apartar del foc i ja estarà a punt per servir. Espero que us agradi, bon profit! 
 
 

2 comentaris:

  1. Sembla el de la meva mare!!
    Molt bona pinta!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els joves haurien de conservar aquestes receptes, són saludables, fàcils i econòmiques.

      Elimina