dijous, 19 de desembre de 2013

Sopa de pa i formatge gratinat

Malgrat que constantment ens repeteixin que estem sortint d'aquesta crisi, no ens ho acabem de creure, cada dia hi ha més persones amb dificultats per tenir un plat calent a la taula. Una sopa de pa sempre és un bon recurs per animar l'esperit i entrar en calor durant els dies grisos i freds de l'hivern. Necessitem pocs ingredients i a més a més podem aprofitar el brou de bullir les verdures i el pa sec del dia anterior. En aquesta recepta he aprofitat l'aigua de coure la coliflor, però també podeu utilitzar un caldo de bric que és molt econòmic i sempre el tenim a mà, ja sigui per fer una sopa o enriquir qualsevol guisat. A casa sempre aprofitem el caldo de les verdures, tenim el costum de bullir-les amb una ceba i una patata, el brou queda ideal, només afegint-hi un polsim de sal i una llàgrima d'oli obtenim una tassa de caldo calent.
 


  INGREDIENTS PER 2 PERSONES
 
.- 700 cl de caldo
.- 50 g de daus de pernil
.- 40 g de pa sec
.- 3-4 alls
.- un raig d'oli d'oliva
.- 4 rodanxes de formatge
.- uns crostons de pa
.- un polsim de sal

 
ELABORACIÓ
 
Posarem els alls ben picadets a sofregir, a continuació el pa ben talladet i el pernil. Donarem unes voltes fins que observem que està dauradet, després tirarem el brou i portarem a ebullició mentre remenem bé amb unes varilles per tal que el pa es desfaci i la sopa  quedi homogènia. En només uns 5-7 minuts  ja estarà a punt per servir.  Si voleu donar-li un toc especial, poseu un parell rodanxes d'un formatge que us agradi i el gratineu uns minuts al forn, decoreu amb uns crostonets. És una sopa molt econòmica i està deliciosa, la quantitat de pa és orientativa, utilitzeu-lo segons les vostres preferències, més o menys segons us agradi més clara o més espessa la sopa. Bon profit, espero que us agradi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada