Malgrat que constantment ens repeteixin que estem sortint d'aquesta crisi, no ens ho acabem de creure, cada dia hi ha més persones amb dificultats per tenir un plat calent a la taula. Una sopa de pa sempre és un bon recurs per animar l'esperit i entrar en calor durant els dies grisos i freds de l'hivern. Necessitem pocs ingredients i a més a més podem aprofitar el brou de bullir les verdures i el pa sec del dia anterior. En aquesta recepta he aprofitat l'aigua de coure la coliflor, però també podeu utilitzar un caldo de bric que és molt econòmic i sempre el tenim a mà, ja sigui per fer una sopa o enriquir qualsevol guisat. A casa sempre aprofitem el caldo de les verdures, tenim el costum de bullir-les amb una ceba i una patata, el brou queda ideal, només afegint-hi un polsim de sal i una llàgrima d'oli obtenim una tassa de caldo calent.
INGREDIENTS PER 2 PERSONES
.- 700 cl de caldo
.- 50 g de daus de pernil
.- 40 g de pa sec
.- 3-4 alls
.- un raig d'oli d'oliva
.- 4 rodanxes de formatge
.- uns crostons de pa
.- un polsim de sal
ELABORACIÓ
Posarem els alls ben picadets a sofregir, a continuació el pa ben talladet i el pernil. Donarem unes voltes fins que observem que està dauradet, després tirarem el brou i portarem a ebullició mentre remenem bé amb unes varilles per tal que el pa es desfaci i la sopa quedi homogènia. En només uns 5-7 minuts ja estarà a punt per servir. Si voleu donar-li un toc especial, poseu un parell rodanxes d'un formatge que us agradi i el gratineu uns minuts al forn, decoreu amb uns crostonets. És una sopa molt econòmica i està deliciosa, la quantitat de pa és orientativa, utilitzeu-lo segons les vostres preferències, més o menys segons us agradi més clara o més espessa la sopa. Bon profit, espero que us agradi!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada