dissabte, 28 de desembre de 2013

Pinxo de gambes en tempura

Aquests dies de Nadal acostumem a guarnir les taules amb aperitius de tot tipus, aquests pinxos de gambes són molt fàcils de fer. El problema és que quan són molts convidats, fer unes gambes pelades arrebossades, d'una en una en tempura, ens pot donar molta feina, també tenen l'inconvenient que de seguida es refreden. Però si fem un pinxo inserint 3-4 gambes  facilitem moltíssim el procediment, primer per què és molt fàcil girar-los a la paella i per què d'un sol cop en podem fregir 4 o 5 gambes.
Sobre tot no les fregiu fins l'últim moment per què estiguin calentes i cruixents.
 
 
INGREDIENTS 
 
.- Gambes pelades congelades
.- farina per tempura
.- uns tomatets xerri
.- sal
.- pinxos de fusta
.- abundant oli d'oliva
 
ELABORACIÓ
 
Utilitzeu unes gambes de qualitat, si us voleu estalviar la feina de pelar-les, les podeu comprar congelades, venen envasades al buit i preparades. És molt important que un cop descongelades les eixugueu bé amb paper de cuina per treure l'excés d'aigua de la descongelació. Després prepararem la farina de tempura amb aigua molt freda, millor si és del congelador i una mica de sal, posarem primer la farina i afegirem l'aigua gelada de mica en mica, ho remenarem molt bé unes varetes fins aconseguir una textura una mica densa. Cal preparar-la just en el moment que la utilitzem, ja que no pot reposar, sinó no ens quedarà cruixent. Després prepararem els pinxos tal com es veu a la fotografia, els impregnarem bé amb la tempura i els posarem a fregir en abundant oli ben calent, en un parell o tres de minuts ja estaran. Recordeu utilitzar paper absorbent per extreure l'excés d'oli. Espero que us agradi, bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada