divendres, 1 de novembre del 2013

Pastís de salmó

La nit de la castanyada és ideal per compartir un bon sopar amb la família o  els amics. En aquesta ocasió he estat convidada a sopar per uns bons amics, per evitar donar molta feina als amfitrions la solució ha passat per l'aportació de cada un dels comensals d'algun plat, uns han portat una truita de patates i croquetes, els altres han col·laborat amb els panellets, les postres, etc. A mi se m'ha acudit fer un pastís de salmó, la veritat és que no l'havia fet mai, però a tots ens ha agradat molt, ja que a més a més d'estar deliciós és realment vistós, té molta presència i és molt fàcil d'elaborar. Com sempre, he intentat fer la versió més light possible. Espero que us agradi.
 

 
 

 
INGREDIENTS PER A 6 - 8  PERSONES
 
.- 250 g de salmó  fumat envasat al buit
.- 300 g de llagostins salats
.- una bossa 150g de surimi rallat
.- 2 ous durs
.- un paquet de pa de motllo sense crosta
.- 4 cullerades soperes de maionesa light
.- 6 olives negres
.- 8 cogombre en vinagre
.- 4 tomatets xerri
.- una mica d'enciam en juliana
 
ELABORACIÓ
 
Utilitzarem un recipient com a motllo, pot ser rectangular, rodó o ovalat com en el meu cas. Primer el folrarem amb film transparent, cal que sobri bastant per després poder-lo embolicar tot. Després posarem les làmines de salmó folrant el fons i els laterals del recipient. A part farem una barreja amb el surimi, els ous durs rallats, les gambes pelades i els cogombres ben talladets. Després utilitzarem les 4 cullerades de maionesa light, ho barrejarem tot i obtindrem el farcit pel pastís. A continuació anirem posant capes de pa de motllo i capes de farcit. Es poden fer totes les capes que vulgueu, però en aquest cas només he posat una de pa, una de farcit, pa, farcit i per finalitzar una altra de pa de motllo. Quan ho tingueu enllestit, pressioneu bé amb les mans i l'acabeu d'embolicar amb el film transparent. El poseu al frigorífic unes 4-5 h. Després per servir-lo, el desemmotlleu en una safata bonica i el decoreu al vostre gust com en la fotografia. Espero que us agradi, bon profit!

2 comentaris:

  1. Yo lo haré, o también puedes volver a hacerlo cuando vayamos a casa! A Manu seguro que le encantará; le encanta el salmón, el surimi se lo come como si fueran pipas, le encantan las gambas y se vuelve loco con un huevo duro! Así que si lo haces seguro que le encanta. Ya probaré de hacerlo yo en casa y te cuento mamaaaa.

    ResponElimina
  2. Pues anímate a cocinar, además si algun dia quieres quedar bién con tus invitados, es una receta fácil, económica y tiene la gran ventaja de que la puedes preparar con antelación.
    Seguro que les sorprendes, pués parece muy elaborado y no lo es.

    ResponElimina