divendres, 25 d’octubre del 2013

Apagallums arrebossats amb llom i salsa de pebre

 Els apagallums són uns bolets extraordinàriament grans, tenen forma de paraigües. Poden agafar una alçada considerable , així com un barret d'uns 40 cm de diàmetre. En aquesta recepta he utilitzat un sol exemplar i he pogut obtenir unes 8 porcions. Apareix en els boscos a principis de la tardor. Té un lleuger gust d'avellanes, el tronc és molt fibrós i s'ha de rebutjar, només aprofitarem el barret. Els exemplars més vells perden qualitats culinàries, la seva carn es torna viscosa i amarga. Per tant, hem d'utilitzar exemplars joves i frescos. Compte, no els colliu petits, els podeu confondre amb una varietat que és metzinosa.
 
Sembla un plat calòric, però realment no ho és, ja que l'apagallums té només unes 20 kcal per 100g, la qual cosa equilibra i compensa el valor energètic de l'arrebossat.
 
 
 
INGREDIENTS PER 2 PERSONES
 
.- un apagallums gran
.- unes llonzes de llom de porc
.- una mica de farina
.- un ou
.- pa ratllat
.- oli d'oliva
 
PER LA SALSA DE PEBRE LIGHT
.- un got de brou
.- un got de llet desnatada
.- 2 culleradetes de farina
.- sal i pebre
 
ELABORACIÓ
 
Netejar l'apagallums amb un pincellet, tallar el tronc i rebutjar-lo. No els mulleu amb aigua per que són com una esponja. Després de tallar-los en 4 o 8 porcions, salem lleugerament, passarem els trossos primer per farina,  per ou batut i finalment per pa ratllat. Després només cal fregir en abundant oli. Quan les retireu de la paella poseu-los sobre paper de cuina absorbent. A continuació feu un parell de trossos de llom a la planxa, munteu el plat i decoreu amb una mica de salsa de pebre light.
 
salsa de pebre light
 
En un pot poseu el got de brou, (pot ser de bric) la llet desnatada i la farina prèviament diluïda en una mica d'aigua freda, sal i unes boletes de pebre. Es posa a bullir tot els ingredients fins que agafin una textura cremosa. Com podeu veure, és una salsa sense gens de greix, no porta oli ni crema de llet.
 
 
2013-10-20 15.15.14.jpg

 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada