Aquest plat té un valor saludable doble, ja que a les propietats nutricionals hem d'afegir la despesa en calories que costa anar a la muntanya a caçar els bolets. A casa nostra ens encanta aquesta activitat, cada any per la tardor hi dediquem la major part dels caps de setmana a sortir a buscar bolets, fer exercici, respirar aire pur i carregar les piles visitant paisatges espectaculars.
Després, quan arribem a casa els podem preparar de diferent formes, en aquesta ocasió he cuinat aquesta barreja de bolets amb uns ous esclafats.
INGREDIENTS PER A 2 PERSONES
.- 300 g de barreja de bolets: camagrocs, fredolics, llenega, rossinyols.
.- 3 cullerades d'oli d'oliva
.- 2 alls
.- 4 ous
.- una mica de sal.
ELABORACIÓ
Netejarem els bolets retirant la part del tronc que té sorra, tallar les parts que no estiguin sanes. En una paella posarem l'oli i sofregirem l'all ben picadet, després tirarem els bolets, al principi treuen molta aigua, els hem de deixar coure fins que expulsin l'excés de líquids. Posarem una mica de sal i tirarem els ous a la paella sencers, sense batre. Remenarem bé amb una cullera de fusta per esclafar-los. Cal retirar la paella del foc tant bon punt hagi quallat l'ou, és molt important no fer-lo massa, sinó ens quedarà molt ressec, de fet s'ha d'apartar quasi un punt cru. Com podeu veure, aquesta recepta és molt fàcil, ràpida i té ben poques calories.
Us animo a cuinar-la. Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada