dilluns, 17 de febrer del 2014

Guisat de mongetes amb escopinyes


 Si us agraden les mongetes blanques proveu a cuinar-les d'aquesta manera tan saludable, es tracta de substituir el típic xoriç, la botifarra i la cansalada per unes  lleugeres escopinyes. Estan delicioses i tenen poques calories, a mes de ser un plat econòmic es cuina en només 20 minuts. Conté tots els nutrients necessaris per ser un plat principal i únic. Podem acompanyar-lo amb una amanida verda i tindrem un àpat típic de la cuina mediterrània. Ja sabeu que per equilibrar la nostra dieta hem de menjar llegums un parell de cops a la setmana.

 
INGREDIENTS PER 2 PERSONES

.- un pot de mongetes en conserva
.- una ceba
.- 1/2 pebrot vermell
.- 2 alls
.- una cullerada de pebre vermell
.- 200 g d'escopinyes
.- 1 cullerada d'oli d'oliva
.- 1/2 got de vi blanc
.- sal , pebre i julivert.
.- 300 cl de brou

ELABORACIÓ

Jo utilitzo molt les conserves, penso que la persona que treballa pot cuinar de forma saludable utilitzant aquest recurs, però si teniu temps podeu utilitzar les mongetes seques, remullar-les prèviament durant 12h i després fer la recepta tal com us l'explicaré a continuació. Primer farem com sempre un sofregit amb l'oli, la ceba, el pebrot i els alls. Quan ho tingueu tot ben daurat tirarem el pebre vermell i seguidament el vi, aquesta operació es fa amb certa rapidesa, per que el pebre es crema amb molta facilitat. Després esbandirem les mongetes amb una mica d'aigua i les afegirem a la cassola, cobrirem amb una mica de brou. Mentre posarem les escopinyes en una paella amb un raig d'oli, les obrirem i abans d'apartar-les del foc tirarem una mica d'all i julivert picat.  Després les abocarem per sobre de les mongetes remenarem la cassola durant 2-3 minuts i ja estaran a punt per menjar.

Un consell, abans d'obrir les escopinyes poseu-les un hora amb aigua i sal per tal que expulsin la sorra, després ja les podeu cuinar, quan les aboqueu per sobre de les mongetes, reserveu el suc que queda al cul de la cassola, ja que és on s'acostumen a concentrar les restes de sorra. Espero que us agradi, bon profit!


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada