dimecres, 16 d’abril del 2014

Paella de marisc

La paella de marisc sempre és una bona opció pel dinar dels diumenges, un plat molt típic a casa nostra, tot i que la fama la tenen els valencians, les millors paelles que he menjat no han estat precisament  a València. Si us agraden els arrossos us recomano un petit restaurant a Amposta que s'anomena La Barraca, fan arròs de tot tipus, amb galeres i carxofes, amb vieires, gambes, fruits del mar, llamàntol, etc, etc. Té un preu raonable i estan boníssims, però ara continuo amb aquesta recepta de paella amb gambes.
INGREDIENTS PER 4 PERSONES

.- 400 g d'arròs bomba
.- 3 Carxofes 
.- Una sèpia gran
.- un pebrot verd petit
.- una ceba
.- 2 alls
.- 16  cloïsses
.- 12 musclos
.- 3-4 gambes per persona
.- 2-3 pebrots escalivats petits
.- un tomàquet
.- 100 g de tomàquet fregit
.- julivert
.- fumet de peix
.- oli d'oliva
.- sal
.- uns brins de safrà


ELABORACIÓ

Primer posarem les cloïsses en agua ben freda i un grapat de sal per que expulsin la sorra, netejarem els musclos, retirarem les barbes de les gambes, salarem lleugerament i les reservarem. Tallarem la sèpia a trossets. Després netejar les carxofes, tallar-les i posar-les a bullir. Picar la resta de les verdures. Un cop ho tinguem tot preparat començarem a passar per la paella les gambes amb una mica d'oli, les reservarem. Anirem fent el sofregit amb els alls, la ceba, els pebrots i el tomàquet. Un cop està ben daurat afegim la sèpia, donem unes voltes i posem les cloïsses i els musclos (prèviament oberts al vapor). A mi m'agrada afegir una mica de tomàquet fregit per que li dona color. Afegiu els brins de safrà i l'arròs bomba, doneu unes voltes per que agafi bé els sabors, rectifiqueu de sal, cobriu amb  el fumet i afegiu les carxofes. Normalment es calcula el doble d'aigua que d'arròs i una mica més, però no us preocupeu,  per estar més segurs val la pena tenir una cassola amb fumet calent per anar afegint-lo en cas que us quedi massa sec. Bullir uns 20 minuts, després decoreu amb les gambes i mitja llimona. Deixeu reposar uns 5 minuts i ja el podeu servir. Espero que us agradi, bon profit!

FUMET: el fumet el podeu fer amb una mica de murralla o peix per fer sopa, un porro, una ceba i julivert. Deixar-lo bullir uns 20 minuts. També teniu l'opció de comprar-lo de bric que és molt més ràpid i còmode.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada