dilluns, 19 d’agost de 2013

Arròs a la cubana

Aquest és un plat que agrada molt als nens, no té cap complicació i pot resultar molt vistós. Un truc per que no sigui massa calòric és fer els ous a la planxa en compte de fregir-los. Es recomana com a plat únic, ja que té les proteïnes completes i d'alt valor biològic dels ous.


                                                                                         
INGREDIENTS 2PER                                                         

.- 3 tasses de cafè d'arròs
.- el doble i una mica més d'aigua
.- 4 ous
.- un pot de tomàquet triturat
.- 3-4 alls pelats
.- 2 cullerades oli d'oliva
.- una mica de sal
.- una mica de julivert
.- una culleradeta de sucre


ELABORACIÓ

Tallarem els alls i el sofregirem amb
una cullerada d'oli, després daurarem una
mica l'arròs i afegirem l'aigua. Posar poqueta sal. Bullir fins que estigui cuit, una mica el "dente"
Sofregirem el tomàquet amb l'altra cullerada d'oli, per contrarestar l'acidesa
del tomàquet hi tirarem una culleradeta
de sucre, els diabètics poden substituir-lo per una culleradeta de bicarbonat.
Posarem una mica de julivert per potenciar el sabor.
A continuació farem els ous a la planxa amb una goteta d'oli. Per presentar el plat utilitzarem unes tasses com a motlles, les omplirem bé pressionant amb una cullera i després les desmotllarem com si fos un flam. Decorar amb el tomàquet i servir ben calent. Pot semblar un plat molt calòric, però si cuineu amb poquet oli i feu els ous a la planxa reduïu molt les calories del plat.
 
Pels que teniu colesterol, cal que sabeu que podeu menjar 3 ous a la setmana, per tant, podeu menjar-lo amb tranquil·litat, sempre que no sobrepasseu la quantitat setmanal recomanada.
Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada