dilluns, 19 d’agost de 2013

cus cus amb verduretes al curri

Aquesta és una recepta que cuino especialment per la meva filla gran, fa dos anys va realitzar un viatge al Marroc i es va enamorar del cus cus. Va insistir tant en que li cuinés, que al final amb l'ajuda de la meva filla petita, vam fer aquesta adaptació, crec que us agradarà molt.
Podeu fer el cus cus només amb les verdures, però si afegiu unes tires de carn, es converteix en un menú complet i podeu prendre'l com plat únic.



INGREDIENTS 2 PERS



.- 125 gr de cus cus
.- 150 cc de brou
.- 1 carbassó mitjà
.- 1 pastanaga mitjana
.- 1 ceba gran
.- 15 festucs
.- 150 gr de llom de porc
.- 3 cullerades d'oli d'oliva
.- un polsim de sal
.- una culleradeta de curri
.- una culleradeta de mantega



ELABORACIÓ 

Per fer el cus cus:
Portar a ebullició 150 cc de
brou, podeu utilitzar-lo de bric.
Afegir el cus cus, apartar-lo
del foc mentre ho remenem
bé, posarem una culleradeta de
mantega i tornar a posar-lo al foc
un parell de minuts sense parar
de remenar, després l'apartem i
l'aboquem en un recipient.
Rectificarem de sal.

Després tallarem les verdures
en juliana i les anirem sofregint amb 3 cullerades d'oli d'oliva. Tapeu la paella i aneu afegint-hi unes
cullerades d'aigua o de brou, així s'aniran coent sense haver d'afegir més oli, quan estiguin tendres tireu un polsim de sal i curri al vostre gust.
A continuació talleu el llom a tires i el sofregiu lleugerament, saleu i espolseu
amb una mica de curri. Podeu substituir el llom per vedella, pit de pollastre o carn de xai, segons les vostres preferències.
Finalment només us cal picar els festucs i decorar el plat. En aquesta ocasió he posat una tomateta xerri. És un plat  saludable, sobretot per que porta moltes verdures i és poc greixos. Animeu-vos a cuinar-lo.
Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada