Aquí us presento una nova recepta, molt tradicional de la cuina catalana. Es tracta d'un timbal d'esqueixada de bacallà. Consta d'ingredients molt saludables com el bacallà dessalat, es tracta d'un peix blanc, té com a característica principal ser molt baix en calories i ric en nutrients i proteïnes d'alt valor biològic.
INGREDIENTS 2 PERSONES
.- 250 g de bacallà dessalat
.- 3 tomàquets madurs grans
.- unes olives negres
.- oli d'oliva
.- vinagre de xerès
.- un polsim de sal.
ELABORACIÓ
Primer dessalarem el bacallà, el posarem en abundant aigua i li anirem canviant
fins a deixar-lo en el punt just de sal. No oblideu deixar-lo a la nevera durant
el procés. Després el tallarem a trossets o bé el l'esqueixarem, agafarem un motlle, posarem una capa de bacallà i una capa de tomàquet pelat i talladet, repetirem el procés fins a tenir el motlle ple i una mica compactat. Podeu posar una mica d'oli d'oliva entre capa i capa, així estarà més saborós. Finalment només cal retirar el motlle,
el decorem amb les olives negres i si us agrada una mica de ceba.
Particularment m'agrada adobar-lo amb un raig de vinagre de xerès, però és
opcional. Què bo i què fàcil. Bon profit!
Hecho!! Estaba buenísimo aunque nosotros le quitamos la cebolla. ;).
ResponEliminaTú has hecho eso??? q apañá!
ResponEliminaBién hecho, sin cebolla también está buena, acepta cambios, yo a veces le pongo pimiento verde, rojo o ajo...
ResponElimina