Avui us presento una recepta molt tradicional a casa nostra, el seitó adobat en vinagre de vi, espero que us agradi.
INGREDIENTS
.- 1 kg de seitons
.- 200 cl de vinagre de vi
.- 200 cl d'oli de gira-sol
.- all i julivert
.- sal
ELABORACIÓ
Netejarem el seitó d'espines, retirarem el cap i l'obrirem en dos meitats. El posarem en abundant aigua freda, canviarem l'aigua 3-4 vegades fins que quedi net de restes de sang, aquest pas és molt important, a fi i efecte que ens quedi una carn blanca i neta.Després caldrà escórrer bé l'aigua. A continuació anirem posant el seitó net en un recipient, ho farem per capes, de la següent manera: una base de sal, una capa de seitó ben posat, cobrir amb vinagre, una capa de seitó, salar i cobrir amb oli, així successivament fins a tenir tot el peix ben col·locat. Un cop hem acabat aquest procediment el cobrirem amb film transparent i el congelarem 48h. D'aquesta manera aconseguirem tenir uns seitons lliures d'anisakis, un paràsit que pot infectar el peix cru.
A les 48h el descongelem i el rentem amb aigua 2-3 vegades per treure l'excés de sal i de vinagre, ho heu de fer amb cura, per evitar que se'ns trenqui amb la manipulació. Després només cal posar-lo en oli de gira-sol i cobrir amb all i julivert. També podeu posar-hi oli d'oliva, però a mi particularment, aquest recepta m'agrada més amb oli de gira-sol.
Ara només us cal presentar al plat, també estan boníssim i queda molt decoratiu si feu uns pinxos: un seitó, una oliva i un tomatet xerri.
Iré a comprarlos y los haré en casa aunque también podría ir a buscar un platico a casa de la mami ;). Si los hago en casa seguro que vuelan!
ResponEliminamuy bién, así me gusta, que vayas experimentando y aprendiendo a cocinar. Un besito guapa!
ResponElimina