dissabte, 12 d’octubre del 2013

Fideus a la cassola amb cloïsses

Té un aspecte apetitós i pensem que la pasta engreixa, però en realitat, és la forma com la cuinem la que determina el valor energètic i per tant, les calories. Aquest plat està elaborat amb unes quantes cloïsses i un parells de musclos, si utilitzem poquet oli en el sofregit, tindrem un plat espectacular, molt lleuger i que complirà amb les expectatives  dels paladars més exigents.
 
 
INGREDIENTS PER 2 PERSONES
 
.- 100 g de fideus
.- 200 g de cloïsses
.- 4 musclos
.- 4 tomatets secs
.- una cullerada de pebre vermell
.- una ceba petit
.- 1/2 gotet de vi blanc
.- 2 alls
.- 3 cullerades de tomàquet fregit
.- 2 cullerades d'oli d'oliva
.- una mica de sal
.- una mica d'all i julivert picat
 
 
 
 ELABORACIÓ
 
Posarem a remull, en aigua calenta, els tomatets secs. En un altre recipient posarem les cloïsses amb aigua freda i sal , després de 1/2 hora les esbandirem amb abundant aigua per retirar la sal i la sorra que hagin desprès.   Mentres tant, en una cassola,  farem un sofregit amb l'oli, la ceba i l'all prèviament picadets. Quan ho tinguem ben dauradet, afegirem els tomatets també picadets, remenarem bé fins que s'absorbeixi l'aigua, posarem el pebre vermell i després el vi blanc fins que redueixi . A continuació les cullerades de tomàquet fregit. En una altra cassola farem els musclos i les cloïsses al vapor, així ens assegurarem que no hi ha cap cloïssa morta plena de sorra que pugui fer malbé el guisat.
Retirarem les closques dels musclos i algunes de les  cloïsses, ho ajuntarem tot a la cassola. Afegirem els fideus, remenarem bé fins que es xopin dels sucs del sofregit, després cobrirem amb aproximadament 1/2 litre d'aigua calenta. Deixarem bullir uns 15 minuts fins que estiguin al dente.
Cal anar en compte amb la sal que afegim, ja que el musclos i les cloïsses en porten bastant i ens podria sortir salat. Si durant la cocció se'ns queda el guisat massa sec, podem afegir una mica més d'aigua calenta. Un cop al dente, servir i decorar amb una mica d'all i julivert ben picadet. Bon profit!
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada