divendres, 18 d’octubre del 2013

Timbal d'arròs i farcellets d'ou escalfat

L'arròs té milers de formes de preparació, des de la típica paella, l'arròs a la cubana o les amanides d'arròs amb verdures entre altres. Es tracta d'un aliment molt saludable,  és la base de l'alimentació de moltes cultures. En els darrers anys han aparegut en el mercat varietats molt saboroses i exòtiques. En aquesta recepta he utilitzat una barreja de tres varietats, arròs blanc, vermell i salvatge. El podeu trobar en qualsevol supermercat, ja ve preparat, només cal bullir-lo.
 

 
INGREDIENTS PER 4 PERSONES
 
.- 250 g d'arròs per amanides
.- 10 espàrrecs de marge
.- una llauna de blat de moro
.- una pastanaga
.- una ceba petita
.- un grapat de passa sultana
.- 4 ous
.- 4 cullerades d'oli d'oliva
.- salsa de soja

ELABORACIÓ
 
Bullirem l'arròs en abundant aigua calenta, el temps variarà segons indicació del fabricant, en aquest cas uns 20 minuts aproximadament. Després l'esbandirem amb aigua per retirar el midó i que ens quedi solt, reservarem.
En una paella posarem l'oli a escalfar, després posarem les verdures prèviament netes i picades. Sofregir només 2 o 3 minuts, és important que quedin al "dente", després afegirem el blat de moro i les passes sultanes, remenem 2 0 3 minuts. A continuació tirem l'arròs a la paella i el barrejarem bé fins que agafi tot el sabor de les verdures.
Finalment només cal amanir amb la salsa de soja, però aneu en compte per què us podeu passar i quedar massa salat. Cal posar una mica de salsa de soja, remenar i tastar l'arròs, si us agrada una mica més condimentat n'afegiu una mica més.
Si voleu fer una presentació una mica més elaborada, utilitzeu un motllo i decoreu amb un ou escalfat sencer. Per fer-ho fixeu-vos en les fotografies que he adjuntat, utilitzeu una mica de film transparent en una tassa, poseu dins l'ou sense closca amb una mica de sal i pebre, feu uns farcellets i els poseu a bullir en aigua. Heu de comptar uns 4 minuts des del moment que l'aigua arrenca el bull fins a retirar-lo, han d'estar tendres per poder-hi sucar pa. Després espereu a que es refredin, cal retirar el film poquet a poquet, amb paciència,  per què no es trenquin els ous. Bé, espero que us agradi, és un plat molt baix en calories i complet, ja que l'ou aporta les proteïnes necessàries per que pugui ser un plat únic perfecte. Bon profit!
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada