dijous, 29 d’agost del 2013

Pastís d'escalivada amb formatge de cabra gratinat

Avui he anat a comprar verdures al pagès, eren tan boniques! fresques i apetitoses que era com una  explosió en una paleta de colors.  Havia pebrots vermells, grocs, albergínies d'un morat preciós, un enciam morat arrissat que semblava una flor, en fi, m'he inspirat doblement. No m'he pogut resistir a fer un pastís d'escalivada i alhora he pensat que podia  fer una fotografia una mica artística, m'he animat a decorar una cistelleta que tenia per casa i aquest ha estat el resultat.

PASTÍS D'ESCALIVADA AMB FORMATGE DE CABRA GRATINAT





INGREDIENTS 2 PERS


.- 2 pebrots vermells
.- 1 pebrot groc
.- una albergínia
.- patata gran
.- un tros de formatge de cabra
.- oli d'oliva
.- una mica de sal
.- unes cebes tendres

ELABORACIÓ
Posarem els pebrots, l'albergínia i la ceba al forn a rostir amb un raig d'oli d'oliva. Pelarem la patata i la tallarem a làmines, la posarem en recipient apte pel microones amb un polsim de sal i un raig d'oli d'oliva. Cobrirem amb film transparent, la posarem 4 minuts, traurem, remenarem i tornarem a posar 4 minuts més, comprovarem si estan tendres, segons la potència del microones poden necessitar més temps.
Després pelarem i tallarem els pebrots, l'albergínia i la ceba. Les posarem uns minuts en una escorredora per treure l'excés de líquid, les amanirem amb oli d'oliva i una mica de sal.
Utilitzarem un motllo  d'alumini i anirem posant per capes: primer la patata, el pebrot groc, l'albergínia, el pebrot vermell i finalment cobrirem amb una mica de formatge de cabra.  Posarem en una safata resistent al forn i gratinarem. Només caldrà treure el pastís amb una espàtula, desemmotllar en el plat i decorar amb la ceba i el julivert.
Espero que us agradi, és un plat molt baix en calories i us asseguro que està boníssim, jo ho he pogut  comprovar. Bon profit!



3 comentaris:

  1. Mmm, tiene que estar riquísimo Encarna!! Un beso y sigue publicando!

    ResponElimina
  2. ENCARNA me gusta la escalivada asi
    tiene que quedar deliciosa
    bsoss

    ResponElimina