La col és una verdura que no agrada a tothom, sobre tot per que emana una olor molt forta mentre la cuinem. Però té moltes propietats i és rica en vitamina C, Vit E, antioxidants i té efectes protectors contra el càncer, especialment en el de còlon. Alguns estudis realitzats a Japó i EEUU han demostrat que la ingesta elevada de col inhibeix el creixement de les cèl·lules cancerígenes.
Avui fa un dia gris i plujós i em venia de gust un plat calent, ràpid de fer i lleuger, ideal per fer una dieta hipocalòrica.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgj6f-iEuxiz7VC94DGLa_lTWaqw0CM1NEgAoMhBEyK_XVUNVlq_TL_sUfHhZACVbAUuwxzfkPhlmA8g5wBGvve8Bk-ItXh7_Xyd8pItUO8-e8cR5bWHsi3FGK4RlNeckgy2DpiUFgbjBI/s640/1382959884649.jpg)
INGREDIENTS 4 PERS
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj5HDiawEXH5Uk100pFDKYwPmaozHnY6-N-d5NUZl-x8kbEHXmS3cp6aA4KEs7EXaNOfcUlh90xyUqDxKj_wKv40Y20FWGPu1QnlVbNOy5sY7a2dxPQdepjVwU4ze5WAqTg73aPHxGhMIk/s1600/2013-08-26+10.54.58.jpg)
.- 2 patates
.- un pot de mongetes en conserva
.- 50 g de pernil a daus
.- una ceba
.- oli d'oliva
.- una mica de sal
ELABORACIÓ
Posarem una cassola al foc amb l'aigua i la ceba tallada a trossets, quan porti uns 5 minuts bullint tirarem la col i la patata tallada, d'aquesta manera l'olor de la ceba dissemina la fortor de la col, jo sempre ho faig així i no fa gens d'olor. Bullirà aproximadament uns 25-30 minuts, quan estigui ben tendra afegim les mongetes en conserva i el pernil, remenem i deixem al foc uns 5 minuts, no més, per que sinó se'ns desfaria. Finalment rectificar de sal i posar un bon raig d'oli d'oliva. Si us agrada també podeu posar una mica de vinagre.
És important posar l'aigua justa, per que sinó el guisat quedaria aigualit i sense sabor.
Espero que us agradi, és fàcil, ràpid i econòmic. Bon profit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada