dimarts, 27 d’agost del 2013

Guisat de col amb mongetes

 La col és una verdura que no agrada a tothom, sobre tot per que emana una olor molt forta mentre la cuinem. Però té moltes propietats i és rica en vitamina C, Vit E, antioxidants i té efectes protectors contra el càncer, especialment en el de còlon. Alguns estudis realitzats a Japó i EEUU han demostrat que la ingesta elevada de col inhibeix el creixement de les cèl·lules cancerígenes.
Avui fa un dia gris i plujós i em venia de gust un plat calent, ràpid de fer i lleuger, ideal per fer una dieta hipocalòrica.
 
 
 

INGREDIENTS 4 PERS
.- mitja col
.- 2 patates
.- un pot de mongetes en conserva
.- 50 g de pernil a daus
.- una ceba
.- oli d'oliva
.- una mica de sal

ELABORACIÓ
Posarem una cassola al foc amb l'aigua i la ceba tallada a trossets, quan porti uns 5 minuts bullint tirarem la col i la patata tallada, d'aquesta manera l'olor de la ceba dissemina la fortor de la col, jo sempre ho faig així i no fa gens d'olor. Bullirà aproximadament uns 25-30 minuts, quan estigui ben tendra afegim les mongetes en conserva i el pernil, remenem i deixem al foc uns 5 minuts, no més, per que sinó se'ns desfaria. Finalment rectificar de sal i posar un bon raig d'oli d'oliva. Si us agrada també podeu posar una mica de vinagre.
 
És important posar l'aigua justa, per que sinó el guisat quedaria aigualit i sense sabor.
Espero que us agradi, és fàcil, ràpid i econòmic. Bon profit.
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada