dimecres, 28 d’agost del 2013

Seitons adobats en vinagre de vi

Els japonesos mengen molt de peix cru, a aquest fet se li atribueix la baixa mortalitat que pateixen en malalties cardiovasculars. El seitó és un peix blau ric en  greixos essencials omega 3. Els especialistes recomanen el seu consum de dos a tres cops a la setmana, per les seves propietats càrdio-protectores, així com l'efecte beneficiós en el control de la hipertensió i l'artritis entre altres.  També conté vitamines i minerals com el calci, el iode, el potassi i el fòsfor.
Avui us presento una recepta molt tradicional a casa nostra, el seitó adobat en vinagre de vi, espero que us agradi.


INGREDIENTS
.- 1 kg de seitons
.- 200 cl de vinagre de vi
.- 200 cl d'oli de gira-sol
.- all i julivert
.- sal



ELABORACIÓ
Netejarem el seitó d'espines, retirarem el cap i l'obrirem en dos meitats. El posarem en abundant aigua freda, canviarem l'aigua 3-4 vegades fins que quedi net de restes de sang, aquest pas és molt important, a fi i efecte que ens quedi una carn blanca i neta.Després caldrà escórrer bé l'aigua. A continuació anirem posant el seitó net en un recipient, ho farem per capes, de la següent manera: una base de sal, una capa de seitó ben posat, cobrir amb vinagre, una capa de seitó, salar i cobrir amb oli, així successivament fins a tenir tot el peix ben col·locat. Un cop hem acabat aquest procediment el cobrirem amb film transparent i el congelarem 48h. D'aquesta manera aconseguirem tenir uns seitons lliures d'anisakis, un paràsit que pot infectar el peix cru.
A les 48h el descongelem i el rentem amb aigua 2-3 vegades per treure l'excés de sal i de vinagre, ho heu de fer amb cura, per evitar que se'ns trenqui amb la manipulació. Després només cal posar-lo en oli de gira-sol i cobrir amb all i julivert. També podeu posar-hi oli d'oliva, però a mi particularment, aquest recepta m'agrada més amb oli de gira-sol.
Ara només us cal presentar al plat, també estan boníssim i queda molt decoratiu si feu uns pinxos: un seitó, una oliva i un tomatet xerri.


2 comentaris:

  1. Iré a comprarlos y los haré en casa aunque también podría ir a buscar un platico a casa de la mami ;). Si los hago en casa seguro que vuelan!

    ResponElimina
  2. muy bién, así me gusta, que vayas experimentando y aprendiendo a cocinar. Un besito guapa!

    ResponElimina