dimecres, 23 d’octubre del 2013

Crema de carbassó amb encenalls de pernil ibèric i crostons.

Com podeu veure continuo elaborant plats senzills i baixos en calories, en aquesta ocasió es tracta d'una crema de carbassó amb encenalls de pernil ibèric i crostons.
Us asseguro que està deliciós, fins i tot, la meva filla que no li agraden els purés s'ha llepat els dits. Recepta tradicional una mica "tunejada", però igualment saludable, apta per dietes d'aprimament, diabètics, hipertensos, nens i gent gran.
 
 
 
INGREDIENTS PER 2 PERSONES
 
.- 500 g de carbassons
.- una patata petita
.- 1/2 porro
.- 50 g de pernil del país
.- 4 formatgets lights
.- un grapadet de crostons
.- 2 cullerades d'oli d'oliva
.- una mica de sal
 

ELABORACIÓ
 
Sofregirem el porro amb les dos cullerades d'oli, si noteu que us en falta , afegiu un petit raig d'aigua, remeneu el porro i poseu una tapadora per què es vagi cuinant al vapor, podeu afegir aigua les vegades que sigui necessari fins que el porro estigui ben dauradet. Així evitarem abusar de l'oli, recordeu que cada cullerada són 90 kcal. Després posarem el carbassó i la patata, prèviament pelats i tallats a trossets. Afegirem l'aigua necessària per que cobreixi la verdura, però no en excés, ja que si n'hi ha massa, la crema pot quedar aigualida. En 20-25 minuts estarà cuit i llest per triturar juntament amb els formatgets ligts. Si la crema us queda molt espessa podeu suavitzar-la amb una mica de llet desnatada.
 
Per fer els encenalls de pernil ibèric, poseu les llonzes en un plat, uns 2-3 minuts a assecar en el microones, després els piqueu en el morter. Finalment podeu decorar el plat com en la foto, poseu en marxa la vostra imaginació i creativitat. És un plat que es pot servir calent o fred, segons els vostres gustos. Animeu-vos, bon profit!
 

2 comentaris: